Redőny

Szolgáltatás leírása

Redőny

A redőny rendszerek a leggyakrabban használt külső árnyékolók a rengeteg variálhatósági lehetőségük és kedvező tulajdonságaik miatt, előnyük, hogy szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhetőek.
Az ablakon keresztül sok negatív impulzus érheti a belső teret (hőmérsékletváltozások, az időjárás viszontagságai, hangok és fények, beláthatóság, illetéktelen behatolók) ezek ellen az egyetlen és tökéletes védelmi megoldás a redőny.
A redőny legelőnyösebb tulajdonsága az energia megtakarítás, mely akár 15-25 % is lehet. A mai modern redőnyök pótolják és kiegészítik a patinás faredőnyök tulajdonságait.

Külsőtokos rendszer
A legelterjedtebb rendszer. Beépítése a nyílászáró elé történik, jól megválasztott tokméret esetén nem gátolva nagymértékben a kilátást. Előnye a gyors, bontás, és különösebb szennyezés nélküli beépíthetősége.

Vakolható rendszer
Épülő házaknál érdemes alkalmazni, számításba venni. Elsődleges előnye, hogy nem az ablak elé épül be, hanem a fölötte kialakított áthidalóba, így nem vesz el a kilátási felületből. A redőny doboz előtti felület vakolható, ezáltal takarja azt. Remek hőszigetelő. A ház tervezésénél érdemes a beépítési méreteket előkalkulálni.

Nyílászáró fölé építhető rendszer
A hagyományos belsőtokos redőnyök mintájára kifejlesztett rendszer, amely ablak csere esetén, vagy új, még építésben lévő házak esetén alkalmazható. A tok az ablak külső síkjával egy vonalban található, a nyílászáró tetejére épített.
Minden típusnál lehetséges műanyag és alumínium lamellás rendszerfelépítés.

Alumínium redőnyök:
Minden alkatrész alumíniumból készül, így élettartamuk nagy. Télen, nyáron egyaránt kiváló hőszigetelést biztosítanak, valamint védenek az illetéktelen behatolástól.
Alapszínek: fehér, baige, ezüst, szürke, barna. Egyéb színek választása RAL színskálából történik.
Műanyag redőnyök:
Szinte bármilyen ablakra felszerelhetők. Viszonylag jó hőszigetelők, alkalmasak a teljes elsötétítésre, valamint kezelésük egyszerű, könnyen működtethető. Alapszínek: szürke, krém, kávé, világos faeres, mogyoró, kakaó, paliszander
Motorizálás:
Motorizálási megoldással komfortosabbá teheti otthonát. A nagyobb méretű alumínium redőnyöknél kifejezetten ajánljuk, hiszen ezeknek a súlya is nagy, kézzel való működtetésük körülményes és nehéz lehet. Beépített csőmotorok segítségével lehetősége van redőnyeit gombnyomással működtetni. Időkapcsoló alkalmazásával a redőny rendszer programozott működése is megoldható. Csoport programozás esetén az összes redőny egyszerre történő mozgatása is lehetséges.

*Minden esetben lehetséges szúnyogháló beépítés, melynek előnyei, hogy a redőny és a szúnyogháló egymástól függetlenül üzemeltethető, könnyen kezelhető. A szúnyogháló is kiválóan bírja a napfényt és a meleget, speciális műanyaggal bevont üvegszálas háló. Nem csak a rovarokat zárja ki a lakásból, de a levegőben szálló madártollakat, vagy apróbb pihéket is.

Back to Top