Napvitorla

Real Estate

Napvitorla

Jellegzetesen modern kinézet és sokoldalúság jellemzi az árnyékolók között. Fix, állítható és kitekerhető változatban készíthető. A napvitorla lényege, hogy a napsugarak beesési szögének megfelelően állíthatjuk be a könnyű textíliát, hogy kellemesen hűs környezetet teremthessünk. Napvitorlával ráadásul olyan területeket is képesek vagyunk árnyékolni, amit semmi mással!

Egyenlő oldalú és derékszögű háromszög, négyzet, téglalap, és akár különleges, többszögű napvitorla formákból választhat. Több napvitorla összeépítésével pedig reggeltől estig hatékonyan árnyékolhat és élvezheti egyedülálló látványukat. A színek és a formák gazdag választékával a napvitorla ideális árnyékoló.

Kiviteli lehetőségek: Szabadon álló, 1 ponton épülethez rögzített, három fal közé rögzített, homlokzati, illetve homlokzati és épület közötti

FIX napvitorla

A FIX napvitorla az alaptípus. Ekkor a méretre készített textíliát feszítőkkel fixen rögzítjük a kívánt pontokhoz, homlokzathoz, szarufához, kerítéselemhez, vagy az erre a célra felállított oszlopokon. Kora tavasztól késő őszig használhatja, a téli hónapokra pedig egyszerűen szétszedhető, és mindenképp szárazon tárolható összehajtogatva. A tartószerkezetek pedig maradhatnak a kialakított helyükön.

A FIX napvitorla textíliája: könnyű, mikrohézagos ShadeNET textília, amitől a napvitorla szépen feszül. Kellemesen átjárja a szél, nagy esőzéskor pedig lefolyik róla a víz, illetve átengedi a vízcseppeket. UV-védelme biztonságos árnyékot ad.

Maximálisan árnyékolható terület: 25 m2

Real Estate

PARTY ÁLLÍTHATÓ napvitorla

Állítható napvitorlával  olyan szögben állíthatja be az árnyékoló textíliáját, ahogy Önnek tetszik. Az állítható napvitorlához tartozik az IDEA-oszlop, ezeken futnak azok a csúszkák, amelyek segítik a napvitorla könnyű mozgatását, és a kellő szögben történő beállítását, rögzítését. Az épület falán lévő rögzítések fix vagy akár állítható magasságúak is lehetnek. Nyitott teraszokon, kerthelyiségekben és az erkélyen, vendéglők teraszán, közösségi épületek udvarán, játszótereken is megállja a helyét ez az állítható napvitorla. Könnyen szétszedhető és tárolható a következő szezonig.

A PARTY napvitorla textíliája: ezt a típust is elkészítjük a könnyű ShadeNET textíliából, de más, erre alkalmas textíliából is.

Maximálisan árnyékolható terület: 25 m2

KITEKERHETŐ napvitorlák

A kitekerhető napvitorlák egyesítik a napellenző, a napernyő és a napvitorla legjobb tulajdonságait.  A lényegük, hogy a vászont könnyen és egyszerűen kinyithatjuk, illetve feltekerhetjük igény szerint.  A vitorla rögzítésének módjától függően két eltérő kivitelű terméket ajánlunk, az egyik a napellenzőhöz hasonlító COMFORT, a másik pedig az átlója mentén csőtengelyre feltekerhető ROYAL napvitorla.

Real Estate

COMFORT kitekerhető napvitorla

Ponyváját a napellenzőhöz hasonlóan egy falra, az erkély mennyezetére, vagy szarufákra rögzített acél csőtengelyre tekerhetjük fel hajtókarral, a textíliák külső sarokpontjait pedig IDEA-oszlopokon rögzíthetjük a kívánt magasságban. Családi házak, társasházak, éttermek teraszára, zárt udvarok, üvegházak, medencék árnyékolására is kitűnő ez a típus. Télen pedig nincs más dolga, mint feltekerni a ponyvát, az oszlopokat pedig kiemelni a rögzítésükből. Védőtetővel a ponyvának plusz védelmet adhat.

Működtetés: kézi, hajtókarral
A COMFORT napvitorla textíliája: ShadeNET, Suntropic, Solids, Soltis 86 és 92

Maximális méretek: szélesség: 6 m, kinyúlás: 6, felület: 30 m2

COMFORT-PLUS kitekerhető napvitorla

Ezzel a napvitorlával a működtetést kívántuk kényelmesebbé tenni, ezért a kézi hajtókar mellett ezt a típust már motoros mozgatással is elérhetővé tesszük. Ez azt jelenti, hogy kapcsolóval vagy távirányítóval, egyszerűen és könnyedén kezelheti ezt a kitekerhető napvitorlát.

Működtetés: kézi hajtókarral vagy csőmotorral, fali kapcsolós vagy távirányítós mozgatással
A COMFORT-PLUS napvitorla textíliája: Suntropic, Solids, Soltis 86 és 92 (Erre a Shade-NET textil nem ajánlott)

Maximális méretek: szélesség: 5 m, kinyúlás: 5 m, felület: 25 m2

Real Estate

FESZÍTETT COMFORT-PLUS kitekerhető napvitorla

Tetővilágítók, pergolák, polikarbonáttal fedett teraszok árnyékolására ajánljuk ezt a napvitorlát, amelynek működése megegyezik a COMFORT-PLUS típuséval, de az oszlopok nélküli kitekerhető árnyékolóban kétoldalt kifeszített acél sodronykötél vezeti a homlokprofilt.

Működtetés: kézi vagy NHK motoros, akár fény- és szélérzékelővel is
A FESZÍTETT COMFORT-PLUS napvitorla textíliája: Suntropic, Solids, Soltis 86 és 92 (Shade-NET textil nem ajánlott)

Maximális méretek: szélesség: 5 m, kinyúlás: 5 m, felület: 25 m2

ROYAL-PLUS kitekerhető napvitorla

Ez a napvitorla azzal a plusszal rendelkezik, ami még inkább megkönnyíti a működtetését: a kézi hajtókaron túl motorizálni is lehet ezt a típust. Mindkét esetben egy kötéldob gondoskodik arról, hogy a napvitorlát mozgató és feszítő kötélzet automatikusan erre tekeredjen fel. Ez jelentős „PLUS” kényelmet biztosít a működtetésben, hiszen csak egyetlen hajtókarral kell ki- vagy betekerni a terméket, a szereléskor beállított optimális feszességet hosszú ideig megtartja, sőt a feszítőrugó a textília és a kötélzet idő és időjárás okozta méretváltozásait is kompenzálja. A ROYAL-PLUS motoros kitekerhető napvitorla szerkezeti kialakítása megegyezik a kézi hajtókaros típussal, de az acélhengerbe NHK csőmotor kerül, amely már kapcsolóval, távirányítóval vezérelhető, sőt automatizálható is.

Működtetés: kézi vagy motoros
A ROYAL napvitorla textíliája: Shade-NET, Suntropic, Solids

Maximális méretek: szélesség: 6 m, kinyúlás: 6 m, tengelyhossz: 8,5 m, felület: 36 m2, az oldalak

Galéria

További szolgáltatásaink