Pergola

Real Estate

pergola

Nagyméretű, illetve rendkívül szeles teraszok napsütés és eső elleni védelmét biztosítja a PERGOLA típusú napellenző. Kedvelt árnyékolója kávézóknak, cukrászdáknak, éttermeknek, szállodáknak is. Emellett családi házak napfényes, de szeles teraszaira is előszeretettel ajánljuk.

Pergola A1

A PERGOLA fix vázszerkezetű napellenző nagyméretű teraszok napsütés és eső elleni védelmét biztosítja az épület homlokzatára erősítve, de kétoldalas sátor elrendezésű önálló egységként is telepíthető, sőt oldalponyvával is lezárható, téliesíthető. A napellenző 5° és 30° között bármilyen dőlésszöggel felszerelhető homlokzatra vagy mennyezetre is az acél felfogókonzolokkal (1, 3), amelyek egyúttal a szélső vezetősíneket is rögzítik. Az 5 méternél szélesebb szerkezetek már három, négy lefutóval készülnek, melyek egyedi görgős bölcsőkön keresztül támaszkodnak a rögzítési felületre.

A vezetősínek, az oszlopok és a homlokprofil 120×60 mm extrudált alumíniumprofilból készülnek külső hornyokkal, felül a görgős kocsik vezetéséhez, oldalt a 63 mm átmérőjű, két végén műanyag csapágyakon forgó ponyvatartó acélhengerek felfogásához. A felső vezetősín és a függőleges oszlopok közé beépített, egyenletes átmenetet biztosító görgős ívek és a betonra rögzítendő talpak mind precíziós alumíniumöntvények.  A 78 mm átmérőjű hornyos acélcső ponyvahenger egyik végét műanyag dugóval, a másik végét hajtóművel építjük be az acél felfogó konzolokba. A napellenző ponyváját kitekeréskor alacsony dőlésszög esetén a homlokprofillal folyamatosan húzni kell, majd az alsó véghelyzetben acélcsappal ütköztetve vissza kell feszíteni, hogy az alátámasztó görgők között se keletkezzen belógás, ne gyűjtse össze a csapadékot a ponyva.

A PERGOLA napellenzőcsalád legegyszerűbb A1 típusa kézi hajtókarral működtethető. A két szélső lefutót is takaró ponyvát csak esőálló duplán impregnált, UV-stabil, színtartó, 120 cm széles akrilszövetből készítjük egyedi méretre. A napellenző fémszerkezetét alap kivitelben fehér, plusz költséggel RAL színválasztékunk szerinti színes műanyag bevonattal is gyártjuk.

Max. szélesség x kinyúlás: 15 x 6 m

Real Estate

PERGOLA A2-A3​

A2 és A3 típusú PERGOLA fix vázszerkezetű napellenző nagyméretű teraszok napsütés és eső elleni védelmét biztosítja az épület homlokzatára erősítve, de kétoldalas sátor elrendezésű önálló egységként is telepíthető, sőt oldalponyvával is lezárható, téliesíthető. A napellenző 5° és 30° között bármilyen dőlésszöggel felszerelhető homlokzatra vagy mennyezetre is acél felfogó konzolokkal, amelyek egyúttal a szélső vezetősíneket is rögzítik. Az A2-es szerkezet maximum 5 méter széles lehet. A 5 méternél szélesebb A3-as szerkezetek már három, négy lefutóval készülnek, melyek egyedi görgős bölcsőkön keresztül támaszkodnak a rögzítési felületre.

A vezetősínek, az oszlopok és a homlokprofil 120×60 mm extrudált alumíniumprofilból készülnek, külső hornyokkal, felül a görgős kocsik vezetéséhez, oldalt a 63 mm átmérőjű, két végén műanyag csapágyakon forgó ponyvatartó acélhengerek felfogásához. A felső vezetősín és a függőleges oszlopok közé beépített, egyenletes átmenetet biztosító görgős ívek, és a betonra rögzítendő talpak precíziós alumíniumöntvények. A 78 mm átmérőjű hornyos acélcső ponyvahenger egyik végét műanyag dugóval, a másik végét hajtóművel építjük be az acél felfogó konzolokba. A napellenző ponyváját kinyitott állapotban a kocsikhoz és a ponyvahengerhez rögzített feszítőheveder tartja feszesen. A feszített PERGOLA típusú napellenző vészhajtókaros csőmotorral mozgatható illetve igény esetén szélérzékelővel kiegészíthető. A két szélső lefutót is takaró ponyvát csak esőálló duplán impregnált, UV-stabil, színtartó, 120 cm széles akrilszövetből készítjük egyedi méretre. A napellenző fémszerkezetét alap kivitelben fehér, plusz költséggel RAL színválasztékunk szerinti színes műanyag bevonattal is gyártjuk.

A2: Max. szélesség x kinyúlás: 5 x 6 m
A3: Max. szélesség x kinyúlás: 15 x 6 m

Galéria

További szolgáltatásaink